jdes na pivo popup
zatvorit

O radegastovně

Historie

Historie Radegastovny pod Padákem se začala psát počátkem 90. let minulého století. Tehdy nadšenci na místě podzemních veřejných záchodů vybudovali malé restaurační zařízení. Toto zařízení během několika let prošlo různými rekonstrukcemi od vinárny až po pivnici. Po několika letech majitelé vybudovali na povrchu malou zahrádku o pár stolech a nad nimi roztáhli plachtu velmi podobnou padáku. Od té doby nese tato pivnice název Pivnice pod Padákem. Tento název se vžil do podvědomí lidí natolik, že se dodnes v různých podobách používá a je velmi žádanou značkou. V dalších letech přišli různé úpravy venkovních prostorů, od vybudování budek na čepování piva a přípravu jídel až po zastřešení z polykarbonátu.

V této podobě fungovala podzemní pivnice s velkou zahradou na povrchu až do léta 2015. Tehdy po dohodě majitelů s pivovarem Radegast došlo k nejvýraznější změně. Na místě zahrady vyrostla jednopodlažní budova, kde v přízemí došlo k realizaci nového konceptu Radegastovny. Dne 19. 2. 2016 byla tato Radegastovna otevřena široké veřejnosti. Už od otevření se Radegastovna těší velké popularitě i díky tomu, že jako jedna z mála pivnic ve městě je nekuřácká! Doufáme, že popularita u lidí nebude klesat a vždy si k nám rádi zajdou na výborné pivo, které čepujeme z nejmodernějších technologií a podle nejnovějších zásad čepování. 

Tankové
pivo

Když si chceš Radegast opravdu vychutnat, Radegastovna je nejlepším místem. Čerstvé tankové pivo chutná úplně stejně jako v pivovaru. Naši výčepní mistři se postarají o bohatou pěnu a pivo má přesně tu hořkost, vůní a charakter, jaké mu vtisknul sládek při vaření.

Tankove pivo

Síla originálního prostředí

Tady budeš ve svém živlu! Rozhlédneš se a uvidíš oslavu síly chlapského ducha. Drsnost, odolnost, sebevědomí – to vše je vyjádřeno použitým materiálem a jeho zpracováním. Pod dohledem samotného Radegasta pocítíš i krásu a malebnost moravské přírody. Vítej doma!

Originalni atmosfera
Gambrinus Nepasterizovaná 12

Radegast Nefiltrovaný

  • Správně hořký
  • S plnou chutí
  • Nefiltrovaný a nepasterizovaný ležák
  • Charakteristickým lehkým kvasničným zákalem
Gambrinus Nepasterizovaná 10

Radegast Ryze hořká 12

  • Světlý ležák s plnou hořkou chutí
  • Třikrát chmelený
  • S výrazným chmelovým aroma
  • Tři druhy moravského chmele
Nefiltrovaný Ležák Gambrinus

Radegast RÁZNÁ 10

  • Světlé výčepní pivo
  • Pivo s plnou chutí
  • Charakteristicky osvěžující hořkou chutí

Voda, chmel a ječmen

Nezaměnitelná chuť a říz správně hořkého piva Radegast jsou výsledkem umu nošovických sládků, kteří vaří Radegast dle odkazu prvního sládka Jaromíra Franzla. Právě on vtiskl Radegastu charakteristickou výraznou hořkost. K vaření piva používáme v Nošovicích kvalitní suroviny z Moravy a Slezska. Ne nadarmo nese naše pivo jméno pohanského boha.

Beskydská
voda
Křišťálově čistá voda z nádrže Morávka v Beskydech má vynikající vlastnosti pro výrobu piva. Díky tomu, že je velmi měkká, nevyžaduje žádné úpravy. Právě kvůli jedinečnému přírodnímu zdroji vody z Morávky, byl Pivovar Radegast vybudován právě v Nošovicích. Pramen řeky Morávky se nachází na severozápadním úbočí vrchu Sulov v Moravskoslezských Beskydech v nadmořské výšce kolem 880 metrů.
Chmel
Moravský
chmel
Základem nezaměnitelné chuti správně hořkého piva Radegast je chmel, který pro nás pěstují na tradičních hanáckých chmelnicích v okolí vesničky Tršice. Toto místo je jedinečnou chmelařskou lokalitou s historií sahající do 16. století. Pro naše piva používáme odrůdu Žatecký poloraný červeňák, která je jednou z nejkvalitnějších na světě. Ležáku Radegast Ryze Hořká 12 dopřáváme trojité chmelení třemi různými druhy moravského chmele. Kromě Žateckého poloraného červeňáku používáme i odrůdu Sládek a Saaz Late považovanou za budoucnost českého pivovarnictví.
Ječmen
Moravský
ječmen
Pro výrobu správně hořkého piva Radegast je používán velmi kvalitní ječmen, který se sklízí na úrodných polích Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského a Jihomoravského kraje. Jedná se o sladovnický ječmen, který je pěstován tak, aby co nejlépe vyhovoval výrobě sladu. Ječmen se zpracovává ve vlastní sladovně v Nošovicích. Sládci tak mají celý proces stále pod kontrolou a slad je připraven přesně na míru pivu Radegast.
Voda


alert success

Vaše žádost o rezervaci byla odeslána,
vyčkejte na potvrzovací email.